Thursday, December 31, 2009

Pernah tak saya ingatkan...

Saya terbaca satu tajuk yang hasilnya telah menggerakkan tangan saya untuk menulis sesuatu. memang benar ungkapan ''Jangan mengalah sebelum waktunya.....'' saya pernah berkata kepada diri saya sendiri dan pernah tak saya ingatkan kawan2 supaya jangan cepat mengalah?mungkin saya pernah berkata...tetapi adakah kita layak untuk menyatakan yang kita berserah kepada takdir ataupun kita semua selalu redha dengan apa yang disuratkan tanpa mengetahui apa yang tersirat dalam hidup kita...mungkin saya dan kawan2 pernah mengalah dalam hidup masing2...tapi berserah atau mengalah sebelum usaha tu bagi saya ia tak sepatutnya berlaku..apa sahaja yang saya buat dalam tahun2 yang mendatang saya akan ingat pesan seseorang ni sampai bila2....dan jika berkesempatan akan saya ingatkan juga pada kawan2 saya....insyaallah.....

Monday, December 28, 2009

qoute of the day....


  • One's mind has a way of making itself up in the background, and it suddenly becomes clear what one means to do.
A. C. Benson

tahun baru 2010....




diam tak diam nak dekat tahun 2010....
rase cam semalam je bulan 1...
macam2 yang aku benda yang aku wat dalam tahun 2009..
tapi tahun ni banyak yang perit bagi aku berbanding yang happy....


saje je citer awal2..sebab tak tau ape akan jadi esok...huhu...
lagipun belum tentu aku ada masa nak update blog....
dalam 2-3 hari ni memang bz...


sebenarnya 2009 ni banyak ajar aku tengok masa depan...
banyak peristiwa yang membuatkan aku terfikir...
sebab aku sedar umur kita bukan makin muda..
dan planning kita tuk hadapi masa depan kita perlu fikir...


dalam tahun ni je aku dah serius tuk fikirkan...
sebab tu jugak la tahun ni terasa singkat sangat....
macam2 event aku pegi...
antaranya event kat kolej...
kerek punye program...
oc training....
jpa yang kadang2 je dapat g...
event psscm...masuk wajadiri...
semua event2 luar...
macam2 lagi la..membuatkan aku menilai semua event dari semua sudut...
ape yang boleh aku dapat bila join program2 camtu...


dari situ aku dapat amik pengalaman n belajar dari kesilapan dulu....
tapi walau teruk macam mana sekalipun aku dalam 2009...
akan aku ubah dalam tahun 2010... :)


ini azam aku....

Saturday, December 26, 2009

yeah....tahun baru.....

assalamualaikum.....selamat pagi..hihi...


semalam petang aku bawak kete g kedai...
tengok2 ade benda yang dah lame aku pakai....
tak ganti2...lenjan sane,lenjan sini...
main redah je ngan tak pikir panjang..huhu...
akhirnya dah ganti kasut baru tuk kete....
asalnya cadang nak ganti depan jer...
tapi tengok condition memang alang2 tukar 4 trus...huhu...
baru puas ati...


siap balance kan lagi...erm...ok la..sedap skit meredah jalan kat kl....huhu...
die asik kene injection je....sebabnye sebelum ni redah je kemane nak jalan...
erm...tu je la kot ari semalam.....
benda yang lame diganti baru.....

Wednesday, December 23, 2009

melangkah dan melangkah....

aku adalah aku...
sebab ape aku mengeluarkan ayat tu....
mungkin bagi aku,hidup ni punyai banyak jalan tuk capai matlamat...
tapi bagi sesiapa yang memang memilih jalan yang betul
cepatlah die sampai ke matlamat die...
cara tak penting bagi aku...
sebab ape yang aku tau....
baik susah2 dulu...senang kemudian...
baik susah kejap n senang lame...
walaupun apa yang terjadi kat aku...
walaupun pahit, aku akan fikirkan jalan tuk betulkan balik...



masa depan kita perlukan fikirkan..
semakin lama umur makin meningkat...
tapi takkan kita nak biarkan masa berjalan tanpa usahakan ape2..
so, bermula dari umur aku skang, aku dah mula berfikir ape planning yang patut aku wat...
supaya aku dapat mengubah ape yang selama ni aku wat...
hari tak selalu cerah...kadang2 mendung...
tapi adakah kita yakin yang hari-hari akan cerah....


sebab tu la hidup mesti kena ade planning...
untuk bersedia menghadapi hari hujan...
untuk memikirkan cara untuk hadapinya...
walaupun kita pernah tersilap langkah...
takkan kita nak ulang balik...
walaupun ade waktu susah...
semua masalah ada penyelesaian...








Wednesday, December 9, 2009

tinggal 2 hari lagi....

Hei! kersani mengalir lah dikau
Menjadi raksa
Mengisi belikat punggungku
Agar aku bisa berdiri
Tegap dan segak
Bagaikan laksmana Melayu

Hei! sepuluh helai daun sirih
Ku gentas bersama
Bunga cengkih jadilah dikau
Darah merah pekat
Mengisi uratku
Agar bisa aku berlangkah
Gagah dan tampan
Bagaikan sijantan yang berkokok

Di mana bumi ku pijak
Di situ langit ku junjung
Alang-alang menyeluk pekasam
Biar sampai ke pangkal lengan

Aku seru mentera pusakaku
Mentera semerah padi


segala penat lelah aku selama 2 minggu akan berakhir...
nape ek? sebab lagi 2 hari jer WAJADIRI akan berlangsung.....
tinggal 2 ari untuk aku focus betol2 latihan aku....


bukan senang tu nak training dalam 2 minggu
itu semua bukan satu kategori....
semua ada 4 kategori....
ape tuan empunye blog ni kene wat?
banyakkan senaman....fitness tu penting...
taknak pancit nanti...haa....


dengan gigi aku yang baru nak sakit time2 camni...time2 ni nak tumbuh plak....adoi...

tu sume memang cabaran dan dugaan tuk aku....
bukan senang nak wakil bmi ni..huhu.....


mari kita sama2 doakan......;)

Friday, December 4, 2009

qoute for the day......


  • It's not your salary that makes you rich, it's your spending habits.
Charles A. Jaffe

Wednesday, December 2, 2009

credit to her.....

thanks...aku ade terbace satu ayat yang betul2 bermakna.....;)

jika seseorangg hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian drpd kamu,
tetapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi,
janganlaa terlalu sedih,terimalaa kenyataan itu dan
sekurang-kurangnye dia pernah membahagiakanmu....
 
Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin engkau jadi milikku
kuingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani…

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahawa dirimu terindah untukku

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengijinkan
Kuingin selalu menjagamu

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernapas


p/s aku tak tau nape lagu ni cam best plak...eee...
kalu la die tau....huhu....

memburu impian......

ku jejak jalan yang berliku...
membara jiwaku...
memburu impian...
ku renang lautan gelora..
biarpun tersadai...dihujung dunia...
akanku tempuhi segala rintangan...
biarpun rebah..ku bangun sendiri..
akanku gengam...biarpun hitam..
menjadi milikku....

Saturday, November 28, 2009

family baru...hehe..aku suke....

hehe...24/11/2009...family baru tuk kenderaan kat umah aku baru dilahirkan...
ciri2nya....
- agak tinggi(sesuai tuk aku haha)
- lebar die ok la...
- cantik colour die...
- datang sekali ngan kepala die...hehe..
- 135 cc die....
- xpayah tekan gear....(auto)
- sesuai tuk dibawak jalan jauh2...huuhu..
- die tu sebuah moto....hehe....
















p/s leh aku bawak jalan2..hehe

Saturday, November 21, 2009

huhu.....badan,kaki,tangan semua sakit....tapi....


haha....kali ni aku dah berjaya menawan puncak gunung kedua sepanjang hidup aku.....
gunung bintang ni aku tawan ari rabu pagi...kalu x silap....(sebab kat atas tu mane nak ingat hari)...
aku rasa berbaloi sangat2 sebab ekpedisi kali ni rase puas dapat sampai ke puncak...haha..
walaupun lutut goyang abis time turun tu...aku tahankan gak coz nak sampaikan ke bawah..hehe...
pacat ke ape ke dah tak kisah...janji selamat sampai...sebab time sampai ke checkpoint air terjun group aku x de makan pape pun...aku just bantai nesvita jer..sebab dah lambat sampai kan....x sempat nak masak nasi lagi sardin lagi...maunye tak gigil aku turun bawah....tapi perasaan yang tak dapat nak lupa kena game ngan abg guide...kata 15min jer....lagi satu bukit jer...tak jauh.....tengok2 nak dekat 2 jam aku jalan....ngan ujan lagi...

macam2...hehe...tapi sume tu experience beb....mane nak dapat kat tempat lain...huhu...duduk lam utan tu ade la ilmu utan yang aku dapat dari abg guide..name die kalam...ape name betul aku tak tau...die banyak la ajar pasal utan..teruja aku dengar...sampai sanggup dengar sambil prepare pakai baju ujan siap2...time rafting plak, ade dak ni name org panggil die amy jer...memang lawak gler..aku ske kenekan die sebab die pelat sebut uruf r..haha...cakap pasal dia je nak tergelak...banyak aksi2 die wat kat sane..time water confident kuak macam katak...abg yang jg safety pun bantai gelak jer...lagi satu time rafting tu...ade skali tersangkut kat batu...brother tu suh berat kebelakang...si amy ni trus baring je kat abg tu punye xxxx...haha...dah bro tu pelik je..kena tengah2 plak tu...sambil tu kaki terangkat sebijik cam lipas terbalik...tak tipu punye...haha...lawak2...pastu die le wat muke slamber jer...amy2...

Saturday, November 7, 2009

3 hari yang lepas.....

dalam 3 hari yang lepas cukup umur aku 23 tahun....huhu
walaupun tak macam tahun2 yang lepas at least ok la...
sebab ape aku rasa walaupun tak celebrate cam dulu2
aku rase bertuah coz aku still ade kawan yang sama nak wish....

aku tak sangka aku dapat msg terawal dari kawan aku...(cam tak caye jer)termasuk seseorang yang special bagi aku yang wish aritu..hehe..dia la orang terakhir yang wish kat aku pada hari tu..hehe...skali lagi aku rase bertuah...coz dia masih ingat kat aku....
semakin dewasa, aku jadi semakin matang tuk teruskan hidup ni...


sepanjang 23tahun aku hidup, macam2 perkara aku dah lalui...
tapi bagi aku belum cukup tuk mematangkan diri seseorang manusia...
masih banyak dan panjang jalan yang perlu dilalui....
aku sedar semakin dewasa kita, kita perlu pikir lebih dewasa dari umur kita....


macam member aku cakap la...hidup ni macam roda...
jatuh bangun,dah duk atas, mesti duk bawah gak...
semua orang akan macam tu...
tapi semua orang punya azam baru bile dah cukup umur tiap2 tahun...
nak improve ni,improve tu....ade azam yang lebih dari satu....
sampai tak dapat nak wat semua....huhu...


so aku ade satu azam...ape sahaja yang aku wat, aku nak nampakkan hasil....
walau dengan cara jauh or susah pun....aku mesti cuba.....
untuk kawan2 yang wish kat aku aritu....thanks.....hehe...


Sunday, November 1, 2009

huhu..dekat dah wei...

Entri aku kali ni pasal exam...FINAL

confirm sume orang akan bimbang,takut...macam2 lagi la perasaan...
aku pun same gak....tapi kalu nak final takkan lepak je kan...
usaha la skit2...kalu leh score pukul abih la...haha...
aku kena prepare skit2 tuk FINAL ni..kasi ok la...

paper aku start selasa 3 aribulan....debar x ingat....
so ape2 aku join rest dulu...stop kejap...tuk focus final...
sepanjang aku final exam nanti, kalu aku ade masa nak update...aku akan update...heee..

tapi kalu sampai 13 aribulan xde pape gak...busy latu.....nak fikir tuk malam tu plak...hehe....lepas final...baru leh enjoy...

okay....all the best kat kawan2 lain yang nak amik exam and goodluck....

"See you at the top"

p/s sebenarnye otak ngah jem ni  kat umah....ngh study..hehe

Tuesday, October 20, 2009

SoMeOnE i KnOw.....

Thanks a lot..


that's all i can say....
because i've found u in my life...
i thought u are just an ordinary person...
but u are different to me...
u teach me how to look into myself...
u told what i should do in my life....


i know i not ur type...
and i know i can't be apart of ur life...
but all i try to say is thanks to all ur support..
everyday seem to be the hardest thing to me...


i know ur level and my level is different....
but i feel happy talking with u..seeing u happy is better for me....
i hope we can stay close together..
because i know the truth colour of ur life if u be my friend..


i want to know u...because in u have a something that anybody don't....
all i want is be with u forever and ever...
i don't care what people will say...
and all i want in my life is u....


i feel so lucky to know u...
and that is what i feel in my heart...
just 4 u my friend.....




p/s : this is not a lyrics okay....heeee...tq

Wednesday, October 14, 2009

pernah ke kisah??

Dalam hidup kita ni macam2 yang kita perlu tempuh...kadangkala memang merumitkan, kadangkala amat menyenangkan. kita tak boleh jangka apa yang kita patut atau perlu tempuh dalam hidup kita..
kita tak dinafikan akan berjumpa dengan ramai orang, berbagai bentuk persekitaran..dan kadangkala semua ni mematangkan kita untuk tempuh apa sahaja..

Dikala usia muda, kita memang menempuh berbagai zaman,kanak2,remaja dan dewasa...tapi pernah ke kita belajar dari kesilapan dulu...aku bertanya pada diri aku sendiri...selama ini kita seringkali terlupa untuk mengenang zaman ketika kita meningkat dewasa...apa yang kita pernah buat sepanjang kita hidup...semua tu selalu aku terbayang..kenangan banyak mengajar kita..termasuk diri aku sendiri...

Apabila kita bercampur dalam realiti masyarakat, baru kita tahu nilai sebenar diri kita...itu semua hanya kita yang dapat menilai...aku terfikir apa pengorbanan yang aku telah buat selama aku hidup..memang tak banyak. tapi apa yang aku cuba explore aku seboleh-boleh takkan susahkan orang lain.aku tak kisah apa kawan2 ataupun orang sekeliling akan fikir..aku yang tentukan hidup aku sendiri..

Aku banyak belajar erti kehidupan...dan aku akan sentiasa belajar..dalam setiap pandangan mata manusia akan memandang setiap benda dari sudut berbeza...sesetengah manusia akan nampak apa yang berlaku jauh kedepan....dan ada manusia yang hanya berfikir untuk hari ini dan semalam...

ya, memang setiap manusia tak sempurna termasuk aku...tapi cuba kita sama2 berfikir, tiap2 orang punyai latarbelakang keluarga yang berlainan..tapi pernahkah kita terfikir untuk mengubah sejarah lama..supaya menjadi lebih baik...aku ada terbaca satu blog yang banyak mengajar erti kehidupan...pahit ke manis ke...kita tetap kena lalui...mungkin sekarang pahit bagi aku...tapi aku tau apa hasilnya satu hari nanti...aku tak kisah apa orang akan kata....

sekian dulu entri aku kali ni....

Sunday, October 11, 2009

journey for 100miles

" A JOURNEY FOR A 100 MILES BEGIN WITH A SINGLE MOVE"

kata2 diatas aku ubah sikit untuk makna kehidupan....
bagi aku untuk berjaya dalam hidup,
untuk melangkah lebih jauh,
perlukan langkah pertama...
kalu langkah pertama pun x yakin...
camne nak menuju ke tempat lain...

" ITS TIME TO CHANGE"

 

Friday, September 25, 2009

aku dah balik...huhu

raye kali ni terasa begitu singkat....
kebanyakan rumah saudara mara masih belum dikunjungi...
aku sentiasa berpikir satu hari nanti...
apakah maksud raye pada diriku ini...

tiap2 tahun terasa begitu kosong...
mungkin ada yang belum diselesaikan...
mungkin masih tiada orang yang tersangkut dihati...
mungkin kerana kurang persediaan untuk menyambut raya

aku x paham......

time aku drive kete g beraye kat umah sedare aritu, aku terpikir sesuatu...
sesuatu yang aku patut pikirkan kenapa...
aku terpikir kenapa manusia ni sering memikirkan benda yang remeh temeh..
padahal kalu tiap2 manusia tu wat hal sendiri,itu kan lebih baik....
dari amik tau hal org lain...

aku terpikir lagi,manusia sume same je perangai..
suka percaya satu cerita sebelum siasat...
ape yang aku wat nampak pelik ke dimata diorang....
diorang tu sape nak amik tau hal peribadi org lain...
jangan sebab ade pengaruh skit, dah nak tunjuk kepala...
tiap org ade life masing2...

setiap org yg berpikir akan wat sesuatu yg betul...
tapi orang yg hanya cakap tapi x pikir...akan wat keputusan yang x cerdik...
org cakap lebih baik jadik org yg bijak dari org yg cerdik...
sebab org yg bijak boleh wat keputusan gune akal bukan gune otak...

lebih baik diam daripada bercakap yang menyakitkan hati org lain....
sebab diam tu lebih baik daripada bercakap yang bukan2....
biar org kata kita selalu berdiam...
sebab hanya kite yang tahu dan kenal siapa diri kite...
supaya dapat melatih diri berfikir sebelum bercakap....

kite memang x sempurna....
tapi kite boleh belajar untuk jadi lebih sempurna...
kite juga bukan yang terbaik...
tapi kite juga boleh belajar untuk jadi yang terbaik...
INSYAALLAH....jika diizinkan....

Monday, September 21, 2009

1st day beraya....2009...

pagi yang pelik bagi diriku.....
aku bangun melihat sekeliling....
pelik..hairan...ish...dah raye ker...rase cam semalam baru start pose...
xpela...aku gagahkan bangun tuk mandi...
masih pelik kerana tiada satu manusia pun yang sedar...
apsal diorang ni...letih sangat ke...padahal aku yang x tido 3 hari...
selepas bersiap...trus turun dan makan....wah...banyak gile lauk...best2...

lepas makan trus g solat...agak bosan pagi raye ni...sebab maybe perut terkejut..
yibe2 makan pagi..haha...pastu balik solat,dak2 dari kawasan lembah mane datang nak beraye...hui awl gile korang datang....x sempat nak prepare....kasi duit je la..

pastu bermaaf maafan...then photoshoot jap...abis setel je trus gerak g johor...(batu pahat)....adik ku memandu  jentera yang selalu nak cepat...(rush)..tapi kitorang pun xde nak kejor sape2 kan....so relax je la....smpai2 kampung...
terase ketenangan....sebab dah lama x balik....

sehingga ke malam...lepak teman dak2 ni main bungapi,mercun skit2....(x best pun...)bosan gak...best kalu de mercun la...skali skala layan best gak...
so skang ni update blog kat hotel landmark batu pahat....
aku  xnak susahkan diorang...sebab rumah diorang agak padat....cian diorang...
ok...aku nak tido....maybe esok sambung lagi...tata

Saturday, September 12, 2009

menjaga persahabatan.....

1. Ketahanan bergurau senda, adat bergurau terlebih usik. Pastikan
kita & sahabat saling boleh menerima gurauan oleh itu berfikir
dahulu sebelum ianya berlaku.

2. Jgn terlalu celupar atau mengkritik, kita sendiri tidak
semestinya bagus dan betul.

3. Jgn terlalu mengambil tahu hal peribadi org terdekat dgn sahabat
spt tunang, isteri/suaminya atau kaum keluarganya.

4. Perkara sensitif spt gaji, kenaikan pangkat & hutangnya usah
ditanya.

5. Pandai menyimpan rahsia terutama hal peribadi.
6. Terima kekurangan & keburukan sahabat seadanya.Cuba lihat nilai
positifnya dan lihat diri sendiri, diri kita tidak tentunya baik.

7. Bijak menyesuaikan tutur kata dgn emosi sahabat. Jangan cakap
mengikut sedap mulut tanpa memikir kesannya kepada sahabat.

8. Berita baik atau berita sedih sahabat, biarlah dia sendiri
memberitahu rakan lain walaupun kita sudah mengetahui. Ini tanda
kita menghormatinya. Jangan terlalu busy body dengan cerita
kehidupan sahabat kita tanpa memikir kesannya kepada sahabat kita.

9. Menghormati hak & kehidupan peribadi sahabat. beri peluang
sahabat bersendiri. Jikalau terlalu berdampingan, mungkin
menjemukan & kita hanya menyekat perhubungan dgn insan lain.

10. Jika salah seorg marah, beri peluang dia melepaskan amarah di
hati. Jgn dibalas, berdiam & tunggu hingga dia reda & sejuk. Pasti
hubungan akan kembali spt biasa. Manusia harus menerima hakikat
setiap org ada lautan hati yg pasang surut.

11. Sewaktu sahabat sedang marah, elok mendiamkan diri. Jikalau dia
mengomel, dengar & angguk. Itu lebih baik dpd membuat komen. Ia
boleh memburukkan keadaan.

12. Jangan memburukkan sahabat di hadapan orang lain dan
membanggakan diri dengan mengadakan cerita i.e. kekayaan,
kecantikkan dan sebagainya. Bangga diri tidak membawa kita ke mana-
mana sebaliknya bersyukur dgn apa yang dikurnia oleh Allah s.w.t
Rasulullah s.a.w. bersabda:

“Sesungguhnya hati manusia akan berkarat sebagaimana besi yang
dikaratkan oleh air.”
Bila seorang bertanya, “Apakah caranya untuk menjadikan hati-hati
ini bersih kembali?” Rasulullah s.a.w. bersabda, “Selalulah ingat
mati dan membaca Al Quran.”

kerana ku sayang kamu......

Seandainya kau ada disini denganku
Mungkin ku tak sendiri
Bayanganmu yang selalu menemaniku
Hiasi malam sepiku
Kuingin bersama dirimu
Ku tak akan pernah berpaling darimu
Walau kini kaujauh darimu
'Kan slalu kunanti
Karena ku sayang kamu

Hati ini selalu memanggil namamu, dengarlah melatiku
Ku berjanji hanyalah untukmu cintaku
Takkan pernah ada yang lain
Adakah rindu dihatimu, seperti rindu yang kurasa
sanggupkah terus terlena, tanpamu di sisiku
Ku 'kan slalu menantimu

Tuesday, September 8, 2009

aku sayang dia...

assalamualaikum...
aku nak share lagi satu yang sangat mempengaruhi hidup aku...
kepada mak aku...

anak mu ini banyak membuat kesalahan pada tingkah lakunya
anak mu ini tak pernah membuat hatimu senang dengan tingkahlakunya..
setiap kali cerita yang sampai kepadamu semuanya tidak membuatmu gembira...
tak terlintas dihati anakmu ini untuk membuat dirimu kecewa atau bimbang...
tak juga terlintas tuk membuat dirimu berkecil hati...
ketahui lah anak mu ini selalu mendoakan kesejahteraan dan kesihatan dirimu...

ape yang anakmu lakukan dikala ini, semuanya untuk kebahagian ibu bapanya...
ape yang anakmu inginkan supaya ibubapanya terus mendoakan anakmu ini...
anakmu ini akan terus berusaha untuk membuat ibubapa bangga dengan dirinya.....
ketahuilah anakmu ini juga sangat sayang kepada kedua orang tuanya....

satu hari nanti anakmu ini akan buktikan pada orang tua nya yang dia juga boleh membahagiakan ibubapanya...ini janji anakmu....

Monday, September 7, 2009

Tanggal 6.9.09..... "ekciden skit".

abis  kete kelisa...
aku ekciden semalam...
kete teruk skit..
xleh claim insurans..
banyak kene ganti..

kusut...kusut...kusut..
pintu pun x leh bukak..
huhu...dugaan2..

aku g setel report kat balai polis semalam..
lampu depan blah kiri pecah,bonet kemek,
no plat hancur, bumper masuk kedalam
leh dikatakan bahagian depan kete kemek kedalam la..
maybe kene radiator,maybe x kene kot..aku x sempat bukak...
so arini kete aku towing g bengkel coz bumper dah makan tayar....
aku baru dapat tau yang kete aku xleh claim......
sekian....dugaan bulan pose...

Thursday, September 3, 2009

xpe2......hehe

huhu.....arini penat la plak badan ni...
tapi aku kene setelkan sume report ni...
susah wat keje sorang2 ni...
class x same plak...

tapi xpe..aku tau..huhu
sampai bile nak harapkan orang kan...
kena la wat sendiri...

emm...ko kena manage balik time ko mr blogger...
nanti susah tu...kalu terkeluar track...kene on track balik.......
hehe...xpe2...keep on trying....

Sunday, August 30, 2009

Tag kenangan zaman kecik2 from are-g

Nama penuh : Ahmad Fakhri Bin Kurnain
Tarikh lahir : 4 november 1986
Tempat lahir : Kuala Lumpur
Tempat anda dibesarkan : macam2 tempat...yang lame kl and selangor

 1.Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?

 - aku ade kawan..name dia syamimi...dulu kawan ngan aku kat damansara..mase kecik2 aku ramai kawan rapat..nama nye aizat, amir farid,nazrin,along,shahril and antara paling rapat ni ade sorang lagi..hafizudin..aku xle lupe korang...


2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?

 - mase kecik dulu aku main galah panjang..skang dah pjg..haha..lagi aku main congkak and yg paling best aku ske lumba basikal..mesti aku menang.haha..sebab basikal aku jer ade gear..hihi

 3.Kalau anda bergaduh dengan kawan anda..apakah kata kata yang anda nyatakan pada mereka?

 - aku cakap 'ape ko x puas ati kat aku cakap skang!!senang aku setelkan..aku x suke gaduh..wat sakit tngan jer..tapi kalu tul2 x puas ati meh la gaduh ngan aku..huhu

4.Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?

 - dulu blakang umah aku ade utan..aku selalu lepak citu coz ade sungai..skang dah jadi tempat jual kereta dah tempat tu....huhu.

 
5.Apakah cita cita anda masa kecil?

 1) askar

2) polis

3) jurutera

 6.Apakah kartun atau rancangan tv yang anda gemari dan masih ingat sampai sekarang?

 - doraemon, transformers, thundercat..haha...best siot..

 
7.Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?

- aku suke coklat..x kisah la kinder bueno ker,cadbury ker..tapi tu skang..kecik2 dulu aku suke asam kecut..mak aku ckp macam taik telinga asam tu..haha...


8.Nyatakan seorang rakan zaman kanak kanak anda yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang..

 - hafizuddin....aku x dapat nak cari dia skang ni..entahla die kat ne skang....


9.Apakah gelaran anda masa kecik?

 - arie korie..hehe..


10.nyatakan seberapa banyak rakan bloger anda yg anda ingin tau zaman kanak kanaknya..

 - kalu leh aku nak tau semua kisah kawan2 aku..supaya aku can get along 2gether ngn diorang....ok... 

Saturday, August 29, 2009

LET FILL IT UP!!

1. perkara yg paling di takuti dalam idup..

- takut untuk tahu erti takut yang sebenar..
- takut ngan kegagalan....

 
2. perkara yg paling di sukai dalam idup..

- ketawa..
- berkawan
- drive kete laju2...

3. perkara yg paling di benci dalam idup..

- orang yang hipokrit....
- menjatuhkan kawan...
- benci kalu org khianat aku...depan aku baik,blakang cucuk....

 
4. perkara yg tak dapat dilupakan dalam idup..

- repelling kat air terjun...huhu...(gile ko senang2 nak lupe)
- kene kejar ngan jpj kat sri kembangan...haha....xle lupe..
- ekciden kete dulu.....
- kenal seseorang kat pkn..

5. perkara yg hendak dilupakan dalam idup..

- kenangan pahit ngan sape2...
- benda2 yg lepas....
- putus kawan(dulu2 time skolah...)
- kesedihan...

6. perkara yg hendak di capai dalam idup..

- dapat pakai sport car....hehe....
- ade kawan2 yang seperti 'kawan'.....huhu
- nak bagi parents aku bangga ngan aku...
- nak keje keras...tuk bnyak duit...

7. perkara yg paling menggembirakan dalam idup..

- dapat kenal 2nd chance...
- mencapai nikmat hidup..
- mak bapak aku gembira...aku pun same...hehe

8. perkara yg paling menyentuh perasaan dalam idup..


- tiada orang yg tersayang...
- mak bapak aku....
- family aku...
- tentang persahabatan( friendship)

9. perkara yg anda selalu angankan...


- menjadi seorang yang berjaya dalam semua bidang..
- disukai ramai...
- boleh selalu cakap benda yang betul....xnak bohong..

10. perkara yg paling mengarut dalam idup...

- wat benda yang gile...
- kejar cita2...bukan tunggu...





**to all yg membaca blog nie..


**let share it together..








Monday, August 24, 2009

kepada semua yang mengenali insan ini.....

di bulan yang mulia ni.aku seperti nama diatas nak bagitau kat semua kawan2...

aku mintak maaf kat kawan2 yang kenal aku..

kawan2 kat bmi..setiap club yang aku join kat bmi...

sesiapa yang pernah terase ngan aku...

mungkin korang simpan dalam hati...

aku sedar kadang2 aku wat ramai terasa hati...

aku nak mintak maaf kat korang kalu ade terkasar bahasa, tersound korg ke...

aku sedar kadang2 tindakan aku menyebabkan org lain x selesa...

aku pernah dengar kawan aku cakap, x semua org suke ape yang kite wat...

kite xleh puaskan ati semua org...so aku amik keputusan nak mintak maaf kat semua org..

supaya org x benci aku ok...kalu ade ape2 x puas ati lagi bagitau aku..

kite selesai cara aman...

okay...selamat berpuasa....

Sunday, August 23, 2009

masuk hari kedua....huhu

huhu...arini dah masuk hari kedua..
baru pas sahur tadi...dah cam sakit perut...hehe..
xpe2...relax jer....cam x biase plak makan pagi2....(sangat pagi la...)
slalu kul 10 makan pagi..
skang kul 10 time hari biase nak watpe...huhu...
kalu weekend leh jln2 halfcut....xde la rase sgt..hehe.....
xpela...saje merepek pagi2 ni....nak sambung tido plak....
QRT 73....jumpe lagi.....

Friday, August 21, 2009

Teman & Sahabat....


aPABILA KAU INGIN BERTEMAN,

jANGANLAH KERANA KELEBIHANNYA,

kERANA MUNGKIN DENGAN SATU KELEMAHAN,

kAU MUNGKIN AKAN MENJAUHINYA

aNDAI KAU INGIN BERTEMAN,

jANGANLAH KERANA KEBAIKANNYA,

kERANA MUNGKIN DENGAN SATU KEBURUKAN,

kAU AKAN MEMBENCINYA

aNDAI KAU INGIN SAHABAT YANG SATU,

jANGANLAH KERANA ILMUNYA,

kERANA APABILA DIA BUNTU,

kAU MUNGKIN AKAN MEMFITNAHNYA.

aNDAI KAU INGIN SEORANG TEMAN,

jANGANLAH KERANA SIFAT CERIANYA

kERANA ANDAI DIA TIDAK PANDAI

MENCERIAKAN,

kAU MUNGKIN KAN MENYALAHKANNYA.

aNDAI KAU INGIN BERSAHABAT,

tERIMALAH DIA SEADANYA,

kERANA DIA SEORANG SAHABAT,

yANG HANYA MANUSIA BIASA

jANGAN DIHARAPKAN SEMPURNA

kERANA KAU JUGA TIDAK SEMPURNA..

tIADA YANG BIASA-BIASA

mENJADI SATU YANG SEMPURNA.

tAPI BERSAHABATLAH KERANA aLLAH

bERSAHABATLAH KERANA AQIDAH iSLAM

bERSAHABATLAH KERANA KITA SAUDARA

FILLAH,

yANG SAMA-SAMA DINAUNGI iSLAM


iNSYAaLLAH...





My miracle.....

It’s been a long and winding journey,
But I’m finally here tonight picking up the pieces walking back into the light
Into the sunset of your glory where my heart and future lies
There’s nothing like that feeling when I look into your eyes
My dreams came true when I found you;
I found you, my miracle
If you could see what I see
That you’re the answer to my prayers
And if you could feel the tenderness of me
You will know it would be clear, that angels brought me here
Standing here before you
Feels like I’ve been born again
Every breath is your LOVE
Every heartbeat speaks your name
My dreams came true right here in front of you my miracle

ErTi PeRsAhAbAtAn.....

ERTI PERSAHABATAN...

Dalam dunia ini, kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri.. tetapi dalam kita bersendiri, kita beruntung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.

Sebagaimana kita mengharapkan keikhlasan dan kejujuran seorang sahabat,begitu juga dia.

Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.

Kita cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.

Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.

Kita tidak memberi dia peluang untuk menerang keadaannya.

Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.

Kita terlupa, kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti....

kerana kita juga ada janji yang tidak ditepati.

Kita beri beribu alasan, 'memaksa'dia menerima alasan kita.

Waktu itu, terfikirkah kita tentang perasaannya???

Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa....tetapi kita sering terlupa.

Untungnya mempunyai seorang kawan yang sentiasa di sisi kita pada waktu kita memerlukan dia.

Dia mendengar luahan perasaan kita, segala rasa kecewa dan ketakutan, harapan dan impian kita luahkan, dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah.

Selalunya kita terlalu asyik bercerita tentang diri kita hingga kadang-kadang terlupa kawan kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita.

Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan tentang rasa bimbangnya, rasa takutnya?

Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita?

Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?

Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya seperti mana dia meniup semangat setiap kali kita merasa kecewa dan menyerah kalah?

Dapatkah kita yakinkan dia bahawa kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah?

Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia sandarkan harapan?

Sesekali jadilah kawan yang mendengar dari yang hanya bercerita.

Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan kawan, keranadia juga seorang manusia;dia juga ada rasa takut, ada rasa...bimbang,sedih dan kecewa.

Dia juga ada kelemahan dan dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan.

Jadilah kita kawannya itu.

Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangka.

Disebalik senyumannya itu, mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan,disebalik kesenangannya,mungkin tersimpan seribu kekalutan,kita tidak tahu.......

tetapi jika kita cuba jadi sahabat seperti dia,mungkin kita akan tahu.

Renungilah.......

Wednesday, August 19, 2009

erm....kepada siapa2la yang nak baca...huhu

aku ade kawan la....

kawan aku tu bnyak tolong aku.....

aku leh je dengar nasihat dari die....

tapi pada kawan ni kan cam lain plak...

ape yang die bagi aku amik....tapi ape yang aku nak bagi balik....die xnak trime....

ni x maksudkan kawan aku skang k...jgn salah paham....

aku just nak citer jer.....huhu...

kepada sesiapa yang membaca.....jangan perasan plak....bukan aku cakap pasal ko k....

ni orang lain la....tapi kawan aku gak...

aku xpaham ngan orang yang "bodoh sombong". itu kasar plak.....

yang ok sket yang xnak diajar la...aku nak tolong dia....tapi siapa la aku....aku bukan abg

die...huhu...mungkin die tau ape dia wat..aku sentiasa support die.....

so ape aku nak cakap kat cni xde kene mengena ngan sape

skang k....i make it clear ok....

yang penting aku nak cakap....

siapa kita untuk tau yang kite ni perfect ke x....kite kene tengok cermin gak....btul ke x diri kite ni...mantap ke x diri kite ni...baru leh ajar orang k....sebagai peringatan....

aku pun xdapat nampak kelemahan aku...bile ade feedback dari orang lain baru aku le nampak....

so baik kite pikir same2 ok....salam....


p/s; bukan ditujukan pada sesiapa k...harap maklum...tapi kalu terasa pandai2 la g beli cermin k..huhu


relax sudey.....

waaaaa!!!!

aduh pasal ape plak la sangkot ag..

taun dpn kot baru aku dapat....

tension2...skit dah la....sesak aku kalu lame2 camni....

mintak2 la esok dah clear....

penat aku g HQ tadi...

aku bangun pagi2 bute plak...

hehe....semalam aku letih gler....

dah lame la x kawad...

skali kene training balik....

mau x pancit...haha.....

biase la...nak refresh balik.....

terasa cam baru dftr modul jpa ni.....(sispa la....)

balik semalam lepak.....pg2 ni baru bgn study skit.....

jap lagi ade quiz....hehe.....tatau le jwb ke x...

study yg mane le je....

doakan aku ingat sume formula la k....salam....

Tuesday, August 18, 2009

kenapa ek......

kenapa ade orang dengki tengok aku nak hidup senang skit...

kenapa orang tu sanggup cakap camtu....

aku sangat x sangka la.....aku x bajet die leh camtu...

lame aku simpan benda ni....sampai susah nak fokus study....

kenapa dia sanggup cakap kat orang.....

kenapa kalu aku susah, aku leh wat cam biase jer....

tapi bile die susah, abis semua orang tau....

aku dah malas simpan benda ni....

wat sakit kepale aku jer....

kusut aku pikir perangai dia...

aku ingat dia ni baek...n leh jadi kawan yg aku ingat kebaikan dia.....

tapi kenape skang ni aku ingat dia sebab perangai buruk dia.....

kenapa dia x reti jage maruah orang....

kenapa dia x bole trus tanya aku dulu..??

kenapa dia wat keputusan tanpa berfikir.....

takpela kawan ku....aku tetap maafkan ko....

tapi aku harap nama aku yang aku rase akan buruk sebab ko....

baik ko betulkan balik....aku malas nak masam muka ngan ko....

macam x best plak....aku x ske la tarik2 muka ni.....

benda ni kecik jer.....malas nak besar2....

semua orang ade prob....tolong jgn kusutkan keadaan.....

pada sesiapa yang berkenaan la.....

Tanggungjawab n Matlamat?........

korang tau x ape bezanya tanggungjawab n matlamat?...

adakah korang wat sesuatu sebab tanggungjawab atau sebab itu matlamat ko....

bagi aku aku wat semua sebab aku nak capai matlamat aku....

n bagi aku matlamat adalah priority....

tapi aku still blaja tuk mencapai matlamat...dalam nak capai tu aku kene ada tanggungjawab....

bagi aku camtu la..kalu orang kasi kite tugas tu mesti ada matlamat.....huhu.....

Sunday, August 16, 2009

untuk renungan.....

kepada siapa??

aku rindu kat saat manis tu...
aku tak tau nak wat pe lagi...
aku dah cuba sedaya upaya....
aku rasa masih sama jer...
aku rase dia dah jumpa hidup yang lebih gembira...
aku plak masih biasa jer....
aku tau dia sangat happy skang ni...
aku doakan dia supaya dia jumpa orang yang lebih baik dari aku....
aku masih meneruskan hidup ku....
aku tau perjalanan hidup aku masih panjang...
aku nak cakap kat dia yang aku bukan orang yang tak tau hargai satu benda...
aku cuma nak tau ape yang dia pikirkan....ape yang dia rasa...
aku tak nak dia sunyi....
aku nak wat die slalu tersenyum....
aku nak tau ape direction aku...
aku nak tau ape lagi yang patut aku ubah...
aku dah cuba wat ape yang dia bagitau....
aku nak dia jawab kat aku....
aku taknak dia sisihkan aku jauh2....
aku just nak macam dulu...
aku mintak maaf kat sape yang terasa ngan aku...
aku x maksudkan pun...
aku xsedar kadang2 aku terlepas cakap....
aku mintak sangat2....
aku xnak mintak benda2 lain skang...
aku nak share ngan dia...
aku nak dia tau ape yang aku tau...
ape yang dia rase aku nak dia share....
aku nak tau ape punca semua ni....

tolongla sape2 bagitau aku....
DIMANA AKU NAK CARI BALIK SAAT TU...MUNGKIN AKU TERLEPAS PANDANG...TAPI UNTUK SAPE YANG TAU TU...BAGITAU AKU CAMNE AKU NAK DAPAT BALIK.....
bagi aku xde ape yang leh wat aku ketawa ngan riang...daripada lepak ngan dia...sekian

Sunday, August 2, 2009

1.08.2009 peluang

assalamualaikum....

malam ni aku nak kongsi ngan semua...hehe
siang tadi aku g lepak kat titiwangsa....nak g tempat lain xle...adus kacau line tul..
polis belambak...bukan aku nak join...tapi saje2 je lepak sane makan angin....
tengah lepak2 tu tibe2 aku dapat peluang baru...mule2 agak terkejut gak..
tapi bile dah clear...aku rase lega...bukan aku nak cakap pasal ni...cume aku tau banyak peluang sebenarnye dalam idup kite....cume kite je yang xnak amik....huhu....tapi kadang2 orang yang tau ade peluang tu..tapi x reti guna plak...rugi tul...hehe...ah x kisah la sume tu...aku tau semua masalah mesti ade jalan penyelesaian....cume kite je yang xnampak or x prasan....hehe...kite je yang x reti nak nilai....

Thursday, July 30, 2009

yes i can!!

kelmarin aku dah capai satu tahap dalam hidup aku...

aku tau dan aku percaya aku leh wat....

biar apa orang nak anggap kat aku....tapi aku wat gak...ehehe

benda baik kan...tak salah kalau aku nak cuba wat...biar apa pun resultnya aku nak teruskan gak...

benda gile2 kan....dapat gile2 gak la...insyaallah...satu hari nanti....

'' bukan susah nak susah.....bukan senang nak senang''.....

Sunday, July 26, 2009

satu hari lagi tu...hehe...

nak tau x,aku tinggal satu hari jer...huhu...

selepas hari esok jika diizinkan....

insyaallah permulaan untuk kearah 'somebody' tu ada kot..hehe...

x sabar nak tunggu....

harap2 xdela prob pape lagi....

journey beb...aha...

Tuesday, July 21, 2009

aha i`m back...hihi

haluuu....assalamualaikum....

aku nak sharing skit kat mr blogger...hehe...

aku mempunyai satu wave tuk mengubah cara hidup aku...

tapi aku perlu all out tuk pastikan semua mengikut perancangan....hehe...

yes i can....setiap hari aku nak wat perubahan kecil kat diri aku...supaya hari esok lebih baik dari

hari ini...dan hari seterusnya akan lebih baik dari hari esok...hihi....

aku perlu berusaha gigih tuk capai apa aku nak...dan yang paling penting...segala apa

kegembiraan yang aku dapat aku akan kongsi ngan kawan2 aku....itu yang paling penting....

aku harap semua kawan2 aku tetap bagi sokongan kat aku..ok....esok aku nak mula class..nak

tido kejap...sorry pada kawan2 semalam...aku memang x dapat datang....huhu....tido dulu...

esok class pagi...

Wednesday, July 8, 2009

baru balik serawak....

huhu baru sampai umah...

nak rest dulu....badan penat....

nanti baru citer.....

tunggu.....

Saturday, June 27, 2009

Usaha Tangga Kejayaan..

Dengan usaha yang aku lakukan....
langkah demi langkah aku wat untuk aku mengubah hidup aku...huhu...
aku percaya aku ade harapan tuk mengubah hidup aku....aku akan buktikan tu semua
insyaallah...

Friday, June 26, 2009

aku keliru...

sejak satu peristiwa tu terjadi aku baru tersedar pentingnya perancangan sebelum membuat sesuatu...
aku tau aku dah wat kesalahan..
tapi aku tetap positif untuk membetulkan kesalahan aku..
aku akan cuba mengubah kesilapan aku dan dari situ aku akan blaja dari kesilapan....
aku rase aku terlalu ikutkan perasaan...
xpela...nobody is perfect...but if nobody is nobody....that`s mean kite ni sebenarnya perfect....huhu...
aku percaya aku leh wat....
ape aku wat aku dah tau ape penghujungnya....
so bagi aku, aku xleh berhenti disini...
aku mesti positif tuk teruskan usaha aku...
supaya aku dapat buktikan pada semua orang siapa diri aku ni....
suatu hari nanti pasti tiba.....untuk aku buktikan...believe tu sangat penting...

Thursday, June 25, 2009

The Secret.....

A GIFT FROM THE SECRET.....
TODAY IS THE BEGINNING OF MY NEW LIFE......
I AM STARTING OVER TODAY....
ALL GOOD THINGS ARE COMING TO ME.....
I AM GRATEFUL TO BE ALIVE.......
I SEE BEAUTY ALL AROUND ME......
I LIVE WITH PASSION AND PURPOSE.....
I TAKE TIME TO LAUGH AND PLAY EVERYDAY.....
I AM AWAKE, ENERGIZED AND ALIVE.....
I FOCUS ALL THE GOOD THINGS IN LIFE...
AND GIVE THANKS FOR EVERYONE OF THEM.......
I AM AT PEACE AND ONE WITH EVERYTHING...
I FEEL THE LOVE, THE JOY AND ABUNDANCE....
I AM FREE TO BE MYSELF....
I AM MAGNIFICENCE IN HUMAN FORM...
I AM THE PERFECTION OF LIFE....
I AM SO GRATEFUL TO BE ME......

Tuesday, June 23, 2009

today is my best day.....


arini memang best....
aku tau and confirm hari ni akan jadi hari ini dalam sejarah...hihi

tapi bagi aku la...

sebab ape ek???

sebab arini aku dapat tengok tayangan perdana citer TRANSFORMER..... best giler rase....
aku bawak kawan aku g tengok citer ni....
itu yang lagi best woo...haha..

sebab bagi aku,semua keseronokan patut dikongsi bersama kawan2 dan orang yang tersayang.. kalu x percaya,percayalah....hehe...
ok lah...aku update skit jer arini...
sebab dah lame x update..

xpe...banyak lagi benda yang best yang akan terjadi....insyaallah.....
ok ape2 pun i believe i can.....

Sunday, June 14, 2009

entahla....


...haha....heee....aku pun tak tau ape nak share kat blog ni....


...wat masa ni xde lagi kot...


...tunggu yang best2 bagi aku luahkan kat blog ni....


...lagipun malam ni letih plak....


...yang penting aku ade jumpe something yang aku rase boleh mengubah idup aku nanti....


...tapi lum confirm lagi..hikhik....


...xpe sabo2...
kene pikir2 dulu....huhu


...x lame lagi...


...nnti aku free2 kan otak aku ni...


...kasik perah skit nak kuar kan cite yang best2...


...tunggu je la yer mr blogger...hee..
nak tido dulu........

Tuesday, June 2, 2009

Trip psscm

haha..kali ni aku dapat gak g program psscm...
selalunye aku ade hal...
tapi dah alg2 kan...
skali trus la...
after g perhentian aku g ikut program psscm..
best giler..mcm2 aku dapt time tu...
mule2 lepak umah kawan aku..name die fatin...thank coz bagi aku tumpang umah die jap..hehe..
lepas tu aku bergerak pindah dok kat udm..(universiti darul iman malaysia)kalu x silap la..hihi
esoknye ngan baju melayu itam siap sampin aku g tengok konvo kat umt..(universiti malaysia terengganu)...
tempat die memang cantik....ramai orang aku jumpe kat sane..
lepas tu plak..aku trus gpasar payang....konon2 shopping la....
x beli ape sangat pun...skit2 jer...
pastu balik2 leh aku demam plak....hehe...suhu badan x stabil...
esoknye aku x terbangun nak g meeting...nasib baik x penting...bagi aku la....
pastu bile diorang balik siap2 trus g taman tamadun islam...kat masjid kristal...
tempat die memang cantik....dekat taman 2 kitorang dlam 7-8 orang leh plak naik basikal pusing2 kat taman tu sambil tgk replika masjid seluruh negara....
aku yg demam tu leh plak baik coz dah buang peluh berkayuh...hehe....
dah macam budak2 plak...haha...
balik dari tu kitorang g beli kopok losong...
last skali solat kat masjid terapung.....lepas sume setel....ape lagi balik la trus...huhu..
adela benti makan jap....pastu sampai bmi dalam kul 6 kot...huhu..letih tul badan....nak kene rest dulu...
nnti aku upload pic kat sane...

Monday, June 1, 2009

Trip perhentian

mase mule2 aku nak dapat g perhentian ni memang excited gile..

sebab b4 ni dah penah g,memang best..

tapi trip kali ni macam x best pun ade..mood pun cam x berape..rase cam x best banding ngan tioman...

sape yang g taula...

tapi xpela..at least leh gak g lagi..hehe

aku layan je ape aktiviti diorang wat...

mule2 cam sengal gak..

rase macam bukan committee...tapi aku paham..situasi tu aku paham..

mule2 memang kecik ati gak..tapi pastu dah leh accept..huhu..

biasela kan...kalu aku jadi committee pun cam pelik gak..star 1 pun xde..hehe..

sume aktiviti aku layan jer..malas nak bising2..

dah kate pun bercuti...watpe nak tension2 kan...

pastu malam kedua aku tibe2 kene handle satu game..

mule2 aku pun x paham ape bende la game ni kan..

tapi pastu aku seronok plak main game tu..

tapi aku x sedar dalm game yang aku bertiga handle tu ade orang x puas ati..

aku plak kurang senang kalu orang x puas ati ngan ape aku wat..

so aku sje tnye diorang ape yg x puas ati..then diorang ckp yang game aku handle tu ok..

fuh..hehe nasib baik dol..kalu x susah plak aku nak jwb nnti...

pastu time kayak plak penat n panas gile...tuhan saje la yg tau ape aku rase time tu..haha..

pastu cam biase la sun burn....abis terbakar kulit aku...

tapi aku x kisah..janji pengalaman aku dah dapat....ngan tgn dah ketul2...

fuh..penat aku mendayung...hehe

tapi aku nak mintak maaf la kat sape2 yang aku wat diorang bad mood...

aku terpaksa..huhu...xpela...xpela..janji kite enjoy kan....

Sunday, May 24, 2009

Aku mencari impian ku....

Malam ini seperti biasa....mata aku x ngantok lagi....puas aku cube lelapkan mata....tapi tetap tak dapat nak lelapkan mata....aku terpikir dan terus berpikir....apa yang aku mahukan dalam hidup ini....pelajaran, kawan, teman, keluarga ataupun apa saja..apa yang perlu diutamakan tuk mendapat sedikit kesempurnaan dalam hidup aku..apa yang aku miliki sekarang bagi insan lain mungkin mencukupi tapi bagi aku sebagai manusia biasa..tiada apa yang pernah cukup...kerana semua manusia ataupun insan dimuka bumi tuhan ini tidak akan berasa puas didalam hidup mereka..segala apa yang mereka miliki mereka tidak akan pernah puas..begitu juga aku..tak keterlaluan aku katakan...walaupun aku boleh dikatakan mempunyai segala2 yang orang lain mahukan, tapi bukan itu yang aku mahukan dalam hidupku...aku masih mencari siapa diriku ini...apa kelebihanku dan ape kekurangan diriku...aku juga cuba mencari kebolehan diriku yang aku sendiri mungkin tak perasan....aku terasa seperti jiwa kosong,atau aku terasa seperti hilang sesuatu dalam hidupku....tapi aku sendiri tak dapat mencari dimana kekosongan dan kehilangan dalam diriku...impian aku cuma ingin menjadi seseorang yang berguna kepada keluarga,negara dan aku ingin menjadi kebanggaan keluarga serta orang disekelilingku...aku juga ingin berjaya seperti orang lain...walaupun jalan yang aku pilih ada kalanya banyak halangan dan dugaan...tapi yang penting aku juga mahu berjaya seperti orang lain...setanding dengan orang lain...tapi walau macam mane teruk pun...aku akan cuba pastikan aku capai impian aku....